Lankahyllyt GR-Magic®

OBOn järjestelmäinnovaatio: Lankahylly patentoidulla lankahyllyjen GR-Magic®-jatkolla – käsitteet pika-asennus ja joustavuus on määritetty kokonaan uudelleen.

Asennusaika muuttuu yhä tärkeämmäksi tuotteen valinnasta päätettäessä.
OBO Bettermannin lankahylly GR-Magic® on sekä vakiorakenteella että G-lankahyllynä todellinen järjestelmäinnovaatio. OBOn kehittämällä ja patentoimalla kaapelihyllyjen Magic-jatkoilla asennus voidaan suorittaa hämmästyttävän lyhyessä ajassa ilman työkaluja.

Suorien hyllyjen jatkamiseen ei tarvita jatkokappaleita eikä asennustyökaluja. Paina kiinni toisiinsa – ja valmista on. Näin säästetään myös jatkokappaleiden varastonpidon aiheuttamat kustannukset. Uusi lankahylly GR-Magic®nopeuttaa asennusta eikä tarvitse tinkiä vakaudesta ja kantavuudesta. Kuormitustestit osoittavat, että GR-Magic®-järjestelmän lankahyllyt vastaavat täydellisesti perinteisiä ruuvikiinnitteisiä lankahyllyjä. Niillä on myös erinomaiset sähköiset ominaisuudet. VDE-ohjeessa 0639 ja uudessa standardissa IEC/EN 61537 vaaditut mekaaniset ja sähköarvot saavutetaan vaikeuksitta. Lisäksi GR-Magic® lankahyllyt voi kiinnittää seinäkannakkeisiin ilman ruuveja.

Lähes rajattomat muotoilumahdollisuudet

Usein ei ole mahdollista asentaa lankahyllyjä vain pitkittäissuunnassa ja suoraan. Asennuskohteesta riippuen pitää kiertää rakenteiden aiheuttamat esteet ja tehdä epätavallisia suunnanmuutoksia sekä vaaka- että pystysuunnassa. OBOn lankahyllyjä voi katkaista vapaasti OBOn leikkurilla. Niiden asentaminen on helppoa ja käytännöllistä: GRS-jatkokappaleen avulla lankahyllyt voidaan liittää toisiinsa salamannopeasti  ilman ruuveja. Näin voidaan nopeasti ja varmasti ratkaista myös odottamattomat tehtävät asennuspaikalla.

Palonkestävät GR-Magic® lankahyllyt

Nopean asennuksen ja käyttöalueiden monipuolisuuden lisäksi OBOn innovaatiolla on lisäksi vielä tärkeä etu: Lankahyllyt GR Magic® kaikkine osineen ja asennustarvikkeineen ovat osoittaneet vakuuttavalla tavalla standardin DIN 4102 osan 12 mukaisissa palotestauksissa kestävyytensä ja vakautensa. Testeissä tarkastettiin asennustapa 15 kg/m kaapelikuormalla ja 1,5 m tukivälillä. GR-Magic® lankahylly antaa lisävaihtoehtoja palonkestäviin asennuksiin. Järjestelmä on tarkkaan harkittu sekä nopea ja luotettava jokapäiväisissä asennuksissa.

G-lankahylly Magic – suoraan seinä- ja kattoasennukseen

Optimaalista tilankäyttöä

Monipuolisen lankahyllyn voi asentaa pienissäkin tiloissa melkein mihin tahansa. G-GRM-lankahyllyn voi aina asentaa suoraan seiniin tai kattoihin. Sen avulla voidaan tila hyödyntää optimaalisesti erityisesti välipohjissa, palvelinhuoneissa ja toimistorakennuksissa.

Monipuoliset materiaalit

Kuivat tilat, kosteat tilat, ulkoalueet, elintarviketeollisuus tai tunnelit – G-lankahyllyllä Magic on jokaiselle alueelle sopiva pinta. Valikoimaan kuuluvat galvaanisesti sinkityt, upottamalla kuumasinkityt ja jaloteräsmallit. Joustavat ratkaisut erilaisiin käyttökohteisiin.

C-lankahyllyt – Maksimaalista kantavuutta ja monipuolisuutta

OBO Bettermannin C-lankahyllyt täyttävät kaikki kantavuudelle ja monipuolisuudelle asetettavat vaatimukset. C-muodon ansiosta voidaan toteuttaa tukivälit aina kolmeen metriin asti. Nämä lankahyllyt, joiden sivun korkeus on 50 mm, ja niihin suunnitellut lisätarvikkeet kuten kiinnityskappaleet, jatkokappaleet, väliseinät, asennuskiskot jne., täydentävät optimaalisesti koko lankahyllyvalikoiman. Niitä käytetään sekä teollisuudessa että kaikissa muissa kohteissa ammattimaiseen sähköasennukseen. 

Magic ja tarkkaan harkitut yksityiskohdat

Lankahyllyjen asennuksen käytännöllisyys ei johdu ainoastaan niiden perusominaisuuksista, vaan lukemattomista käytännöllisistä yksityiskohdista, jotka helpottavat ja nopeuttavat niiden asentamista. Monet kiinni napsautettavat osat täydentävät Magic-perusperiaatetta. Kaikissa muissa asennusvaiheissa on kiinnitetty erityistä huomiota helppoon käsiteltävyyteen.

Asennusta helpottavat osat kuten kulmakappaleet, kiinnityskappaleet, asennuslevyt, jatkokappaleet täydentävät asennusystävällisen järjestelmän. Kansi kiinnitetään helposti kansikiinnikkeellä DKU lankahyllyn poikittaislankaan.

OBOn lankahyllyt voidaan helposti asentaa myös palkkeihin ylä- ja alapuolisilla rakenteilla. Lankahyllyjen rakenteen ansiosta voidaan vapaasti tehdä asennuksen vaatimia suunnanvaihdoksia. 45° tai 90° suunnan vaihtamisessa voidaan käyttää valmisosia tai valmistaa erikseen niitä varten osia.

Tuotevideo - lankahyllyt GR-Magic®

Lisätietoja

KTS Kaapelihyllyt
Planning aids and basic knowledge Cable support systems