Yhteensä kolme Christoph-Bettermann-koulua Ugandassa antavat vammaisille lapsille, joilla ei muuten olisi mitään koulutusmahdollisuuksia, mahdollisuuden käydä koulua ja osallistua opetukseen.

2012 rakennettiin OBOn lahjoitusvaroilla ensimmäinen Christoph-Bettermann-koulu Mubenden alueelle. Mubendessa on noin 440 000 asukasta. 400 lasta osallistuu opetukseen Christoph-Bettermann-koulussa ja he saavat yli kahdeksan vuoden peruskoulutuksen. Tämä koulu tarjoaa myös orvoille ja kaukana asuville lapsille koulutusmahdollisuuden ja he asuvat oppilasasuntolassa. Kouluun kuuluvat kiinteästi myös lääkäriasema, lääkinnällinen hoito ja hoitotilat.

"Minä tiedän, miten tärkeää avunsaanti on. Minua ovat auttaneet monet ihmiset ja haluan jakaa osan siitä, mitä olen saanut."
Christoph Bettermann, koulun isäntä

Ulrich Bettermannille, OBO Bettermann ryhmän hallituksen puheenjohtajalle, tällä toiminnalla on hyvin henkilökohtainen tausta. Hänen nuorin poikansa Christoph käyttää pyörätuolia. Christoph-Bettermann-koulun toteutuksessa oli kumppanina "Anna mahdollisuus lapsille" yhdistys. Yhdistys on auttanut vuodesta 2008 alkaen aidsin vuoksi orvoksi jäänteitä lapsia Afrikassa.

Vuosien mittaan koulua on vähitellen laajennettu. Kesällä 2015 Itä-Afrikan valtiossa perustettiin toinen koulu. Siellä järjestetään säännöllisesti myös lomaohjelmia perheille, joissa on vammaisia lapsia.

Tällä välin on rakennettu jo kolmas Christoph-Bettermann-koulu. Se on mittavin projekti, jonka kumppanuusyhdistys "Anna lapsille mahdollisuus" on toteuttanut OBO Bettermannin tuella. Siellä saa tällä hetkellä opetusta 600 lasta, joista 100:lla lapsella on fyysisiä ja psyykkisiä rajoitteita.

Christoph-Bettermann-koulujen keskeinen tavoite on edistää lasten itsenäistymistä parhaalla mahdollisella tavalla, jotta he pystyvät myöhemmin osallistumaan aktiivisesti yhteiskunnalliseen elämään. Joillekin lapsille Christoph-Bettermann-koulu on toiminut ponnahduslautana koulujärjestelmän tavallisiin kouluihin. Tämä on mahdollista tehokkaan terapeuttisen tuen ansiosta.

Koulut pitävät lisäksi sitoutumista kyläyhteisöön erittäin tärkeänä. Se parantaa merkittävästi vammaisuuden tiedostamista ja hyväksyntää.

Tämä projekti on Yhdistyneiden kansakuntien seuraavien kestävyystavoitteiden mukainen